Des del tercer sector i per a 100 entitats del tercer sector

A l’estiu de 2012 la crisi econòmica ja havia afectat de ple l’àmbit de les organitzacions no lucratives i moltes d’elles van repensar el seu futur definint noves estratègies per afrontar-lo. La necessitat i el desig de tornar a connectar amb la societat, amb la gent, de legitimar-se i enfortir-se de nou, requeria tenir més cura de les relacions entre les entitats i les seves bases socials. Això implica gestionar bé una quantitat creixent d’informació: conèixer bé cada persona amb qui es tracta és necessari per tal d’oferir a cadascú allò que espera. Alhora, poder elaborar una mirada global basada en dades objectives ajudaria a prendre millors decisions.

CRM.

De sobte, aquestes tres lletres esdevenen una mena d’oracle. No és res de nou, però. A molts altres àmbits i països ja és una tecnologia madura i consolidada, però a casa nostra el mercat no ofereix solucions que siguin, alhora, assumibles i eficaces. I si ens ho fem nosaltres?

Des del sector i per al sector. No només des del coneixement que tenim de les entitats, sinó, i sobretot, des del desig que tinguin el major impacte possible en les seves respectives missions. Com podem ajudar-les? Com podem ajudar-nos?

Busquem complicitats i compromisos. Ni subvencions ni rondes de finançament. La proposta és un projecte també no lucratiu, autosostingut pel propi sector des de consciència de la seva necessitat i amb voluntat de fer-lo accessible a tothom. Apoderem-nos a través de la tecnologia. Aprenguem-ne i creixem junts. Generem també nous models d’activitat econòmica. Redistribuïm recursos entre entitats. Al juny de 2012 una dotzena d’organitzacions fan un pas endavant i constituïm SinergiaTIC.

Durant el mes d’octubre de 2013 entra en servei la primera versió de SinergiaCRM. L’any acaba amb una vintena d’entitats associades al projecte. Des d’aleshores cada any hi ha hagut un creixement net positiu d’organitzacions que s’hi han anat afegint fins que al juliol de 2019 hem assolit la xifra de cent entitats! D’aquí, d’allà i de més enllà. De totes les mides i missions. Amb un equip de deu persones mirant de fer que tot rutlli cada dia. Amb moltes ganes de seguir fent feina, que n’hi ha. I amb moltes idees, a vegades pensem que massa. Mai no ens hem posat objectius numèrics pel que fa al creixement. Sempre ho hem dit: no volem ser moltes, volem que les que hi siguin hi trobin valor i sentit. I les portes obertes a qui s’hi vulgui afegir. Justament per això, perquè la filosofia del projecte no va de nombres, ens fa encara més il·lusió que ja en siguem cent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *