Site Overlay

Des del Tercer Sector i per a 100 entitats del Tercer Sector

ACTUALITAT

Des del Tercer Sector i per a 100 entitats del Tercer Sector

A l’estiu de 2012 la crisi econòmica ja havia afectat de ple a l’àmbit de les organitzacions no lucratives i moltes d’elles van repensar el seu futur definint noves estratègies per afrontar-ho. La necessitat i el desig de tornar a connectar amb la societat, amb la gent, de legitimar-se i enfortir-se de nou, requerien posar més atenció en les relacions entre les entitats i les seves bases socials. Això implica gestionar bé una quantitat creixent d’informació: conèixer bé a cada persona amb la qual es tracta és necessari per oferir a cadascú el que espera. Així mateix, poder construir una mirada global basada en dades objectives ajudaria a prendre millors decisions.

CRM.

Tot d’una, aquestes tres lletres es converteixen en una mena d’oracle. No obstant això, no és res de nou. En molts altres àmbits i països ja és una tecnologia madura i consolidada, però a Espanya el mercat no ofereix solucions que siguin, al mateix temps, assumibles i eficients. I si ens ho fem nosaltres?

Des del sector i per al sector. No només des del coneixement que tenim de les entitats, sinó, i sobretot, des del desig que tinguin el major impacte possible en les seves respectives missions. Com podem ajudar-los? Com podem ajudar-nos?

Busquem complicitats i compromisos. Ni subvencions ni rondes de finançament. La proposta és un projecte no lucratiu, autosostingut pel mateix sector des de la consciència de la seva necessitat i amb voluntat de fer-ho accessible a tothom. Empoderem-nos a través de la tecnologia. Aprenguem d’ella i creixem junts. Generem també nous models d’activitat econòmica. Redistribuïm recursos entre entitats. Al juny de 2012 una dotzena d’organitzacions van fer un pas endavant i vam constituir SinergiaTIC.

Durant el mes d’octubre de 2013 entra en servei la primera versió de SinergiaCRM. L’any acaba amb una vintena d’entitats associades al projecte. Des d’aleshores, cada any hi ha hagut un creixement net positiu d’organitzacions que s’han anat afegint fins que al juliol de 2019, hem arribat a la xifra de cent entitats! D’aquí, d’allà i de més enllà. De totes les mides i missions. Amb un equip de deu persones tractant de fer que tot funcioni cada dia. Amb moltes ganes de seguir treballant. I amb moltes idees, de vegades pensem que massa. Mai ens hem posat objectius numèrics pel que fa al creixement. Sempre ho hem dit: no volem ser moltes, volem que les que estiguin hi trobin valor i sentit. I les portes obertes a qui es vulgui sumar. Justament per això, perquè la filosofia del projecte no va de xifres, ens fa encara més il·lusió que ja siguem cent.

Consulta les últimes novetats de SinergiaCRM