Site Overlay

Experiència d’ús: La comunicació amb la base social

EXPERIÈNCIES
D’ÚS

La comunicació amb la base social des de l'experiència de YMCA

YMCA - Young Men's Christian Association

Entitat associada a SinergiaTIC des 2014, oberta i dirigida a tothom, independentment de la seva situació econòmica o social. Impulsen diferents programes que atenen totes les necessitats fonamentals dels nens i els joves que van des de la cobertura de les seves necessitats bàsiques fins a activitats orientades a l’oci i temps lliure, el desenvolupament de valors personals i el foment de la responsabilitat social.

YMCA compta en l’actualitat amb 23 centres en diferents ciutats d’Espanya en els quals es desenvolupen activitats orientades a millorar la situació de nens, joves i famílies amb dificultats. Per aconseguir una intervenció efectiva, s’han especialitzat també en formació i serveis d’ocupació i compten amb habitatges per a nens i joves sense recursos.

En YMCA també gestionen a través de l’CRM alguns mòduls específics per a la intervenció social, per al voluntariat i per a la formació, entre altres coses.

Laura López és directora de comunicació de YMCA España i ens explica com el CRM ajuda a l’entitat a mantenir una relació activa amb la seva base social:

PUNT DE PARTIDA

La comunicació amb una base social que és àmplia, diversa i canviant no és fàcil i comporta molta feina. Històricament la comunicació s’ha entès com informar, per exemple, del que fem o sobre allò en el que els agents poden participar, però comunicar va més enllà: suposa la voluntat de voler rebre un feedback del que transmets.

En el cas de YMCA, treballar sense un CRM implicaria, per exemple, amb l’última campanya de la Renda i de presentació del Model 182, informar a aquells que havien donat els últims dos anys que, si ho feien un tercer, la deducció seria més gran. Aquest petit detall canvia el correu i la llista de públic objectiu, de manera que cal conèixer la història d’aquestes persones i sobretot, segmentar i diferenciar-les de les altres.

Aquest exemple abans suposava utilitzar una plataforma externa d’email màrqueting, comprovar en diversos documents els llistats de persones i creuar-los per treure aquesta informació i, per sobre de tot, una quantitat de temps important. A més, sense CRM és molt difícil conèixer el resultat d’una campanya o de diverses campanyes sobre una mateixa persona.

SOLUCIÓ ADOPTADA

El CRM permet pensar per què una persona està on està, perquè està vinculada a nosaltres i ens permet saber qui és. I això, al seu torn, ens permet segmentar el missatge i dirigir-lo a qui volem que el rebi.

Hi ha certa informació que és especialment útil i que hem de conèixer sobre la base social (nens, nenes, joves, pares i mares, voluntaris, donants, personal tècnic i participants en programes, entre d’altres), es tracta de l’edat, l’activitat que realitzen dins de l’entitat, la localitat, l’historial de relació amb l’entitat i la seva vinculació.

Tota aquesta informació ens permet: crear 1 sola campanya amb 6 Llistes de Públic Objectiu, donar d’alta 2 URLs de seguiment i crear 3 plantilles d’email màrqueting diferents en funció del nombre d’anys que porta donant a YMCA. Un cop llançada la campanya, és important mesurar i corregir segons els resultats que podem observar al CRM: quantes persones han obert la campanya, quins emails no són vàlids, qui ha punxat a l’URL per obtenir més informació sobre donacions, etc.

Aquesta és la forma idònia de construir un historial de relació amb les persones i és el punt inicial de comunicació per a la fidelització de la nostra base social.

Consulta l'experiència d'YMCA al webinar

SinergiaCRM ens permet mantenir una història de comunicació i d’amor amb qui participa d’alguna manera a YMCA, segmentada i dirigida dins de la diversitat de relacions de la nostra entitat.

Laura López

Consulta més experiències de les entitats usuàries de SinergiaCRM