Site Overlay

Experiència d’ús: Vinculació del Voluncloud amb SinergiaCRM

EXPERIÈNCIES
D’ÚS

Vinculació de Voluncloud amb SinergiaCRM

Plataforma del Voluntariado de España

La Plataforma del Voluntariado de España és una organització sense ànim de lucre d’àmbit estatal que, des del 1986, partint del compromís ètic, visibilitza, impulsa, promou i protegeix l’acció voluntària transformadora.

En aquests anys la Plataforma ha enfrontat múltiples reptes i escenaris que han consolidat el seu reconeixement com a referència en fòrums nacionals i internacionals en l’àmbit del voluntariat, així com al Tercer Sector.

La implementació de SinergiaCRM dins la seva operativa permet gestionar de manera eficient i eficaç totes les dades i actuacions relacionades amb la base social, 5.000 organitzacions que formen part d’aquest moviment associatiu, les seves plantilles i les persones voluntàries que hi col·laboren.

Carlos Moreno és Tècnica de Qualitat, Transparència i Bon Govern i col·laboradora de l’equip per a la Transformació Digital de la Plataforma del Voluntariado de España i ens explica com la seva entitat ha connectat l’aplicació Voluncloud amb SinergiaCRM:

PUNT DE PARTIDA

El 2020, davant del desenvolupament de Voluncloud -la solució digital de la PVE que promou l’acció voluntària, legal i de qualitat, connectant persones interessades a realitzar voluntariat amb ONGs que n’ofereixen- identifiquem clarament la necessitat de comptar amb un repositori d’informació robust i fiable per a l’abast i la funcionalitat que cobreix Voluncloud.

Aquesta eina és un dels serveis amb què la PVE promou la transformació digital de la gestió del voluntariat, en el marc del seu Cicle de Gestió de les Persones Voluntàries, digitalitzant la Fase de Captació.

Per complir els objectius establerts calia registrar i gestionar adequadament les necessitats i expectatives d’ambdues parts, a més de poder-les creuar perquè poguessin connectar. En avançar en el desenvolupament del projecte vam descobrir la viabilitat d’incorporar la gestió dels avisos i notificacions a SinergiaCRM.

SOLUCIÓ ADOPTADA

Davant dels reptes identificats, la PVE va liderar un equip multidisciplinari: desenvolupadores tecnològiques, programadores, equip tècnic i de compliment normatiu de la PVE, juntament amb l’equip tècnic i de desenvolupament de SinergiaTIC. El respecte i l’escolta activa entre totes les parts ha permès harmonitzar les necessitats dels clients de Voluncloud i els seus requeriments tècnics i normatius a les capacitats i especificitats de SinergiaCRM. Inicialment plantejat com una connexió via API amb 2 mòduls, actualment estableix connexions amb fins a 9 mòduls de SinergiaCRM.

Per a l’èxit de Voluncloud i aproximar una fotografia, a temps real, de la realitat del voluntariat a Espanya, ha estat clau garantir el registre adequat, àgil i sense duplicitats d’organitzacions i persones. Visibilitzar les ofertes de voluntariat, legals i de qualitat, que realitzen les ONG perquè els que volen fer voluntariat puguin trobar el projecte que millor encaixa amb les seves necessitats és el major èxit dels que col·laborem per mantenir aquest servei a l’abast de totes les entitats i persones.

Dona una ullada a Voluncloud

Consulta l'experiència de la Plataforma del Voluntariado de España al webinar

El respecte i l’escolta activa entre totes les parts ha permès harmonitzar les necessitats dels clients de Voluncloud i els requeriments tècnics i normatius a les capacitats i especificitats de SinergiaCRM.

Carlos Moreno

Consulta més experiències de les entitats usuàries de SinergiaCRM