Site Overlay

Experiència d’ús: Aprofitament del CRM en la inserció laboral de persones ateses

EXPERIÈNCIES
D’ÚS

Aprofitament del CRM en la inserció laboral de persones ateses

Federació ACAPPS

L’Associació Catalana per a la Promoció de les Persones amb Sordesa (ACAPPS), creada l’any 1992, és una entitat sense ànim de lucre declarada d’Utilitat Pública que té com a finalitat representar i defensar els interessos globals de les persones amb discapacitat auditiva i de les seves famílies. El seu objectiu és aconseguir la plena integració de la persona sorda en tots els àmbits: educatiu, laboral, social i cultural.

L’entitat avarca l’àmbit de tot el territori català, compartint entitat amb dues seus més: ACAPPS VALLÈS I ACAPPS LLEIDA, tot i així la centralitat de la majoria dels seus serveis es centren en ACAPPS BARCELONA.

L’ús general de l’eina CRM, es la base de dades de l’entitat, registrant l’activitat de cada un dels serveis, els actors que participen, les activitats i tota la informació dels registres de cada gestió. També es una eina, que genera informes sobre l’estat de socis, activitats, participants, empreses i de totes les gestions fetes amb tots ells.

El Xavier Font és el responsable del servei laboral d’ACAPPS i ens explica com la seva entitat treballa amb SinergiaCRM per la inserció laboral, connectant el CRM amb l’aplicació ARAFEINA:

PUNT DE PARTIDA

Davant la situació sanitària que vam viure el 2020 amb la pandèmia, vam tenir la oportunitat de transformar-nos i vam apostar per fer l’atenció directa en línia, és a dir, transformar el seguiment i el suport a les persones sordes en atur a través d’un aplicatiu propi. 

Concretament, necessitàvem ser més eficients en la intermediació entre l’oferta i la demanda, a més de poder agilitzar el processos, per tal de minimitzar el temps entre la recepció de l’oferta i l’enviament de la candidatura. D’altra banda, també necessitàvem augmentar l’autonomia de les persones que atenem i facilitar-ne al mateix temps la comunicació.

SOLUCIÓ ADOPTADA

Vam crear el portal Arafeina, una eina accessible i adaptada a les necessitats de les persones a les què atenem.

La diferència amb altres portals és que la persona usuària compta, durant tot el procés, amb l’acompanyament del seu orientador o orientadora laboral, igual que faria en la cerca de treball tradicional, assistint a tutories presencials, el “Club setmanal de cerca d’ocupació”, etc.

Des d’aquest portal la persona interessada en buscar feina pot gestionar el tipus d’ofertes que pot veure, modificant els paràmetres de la cerca (per defecte, només li apareixeran les que coincideixin amb el seu perfil laboral o perfils, si té més d’un.). També podrà interessar-se per una oferta, modificar la seva defensa i, com dèiem, contactar amb el seu professional de referència per a demanar cita, informar de modificacions en les dades laborals, formatius o personals, etc.

SinergiaCRM és l’eina que està darrere del portal Arafeina. És al CRM on hi registrem les ofertes, les candidatures, els seguiments i les valoracions, entre d’altres. I això ens permet centralitzar la informació i accedir-hi d’una forma segura i endreçada.

Dona una ullada a l'app Arafeina

Consulta l'experiència d'ACAPPS

SinergiaCRM ens ha permès integrar una eina accessible per la millora de la cerca de feina de les persones amb discapacitat auditiva, usuàries del nostre servei d’inserció laboral.

Xavier Font

Consulta més experiències de les entitats usuàries de SinergiaCRM