Site Overlay

Experiència d’ús: Creació d’una comunitat virtual de persones amb Esclerosi Múltiple

EXPERIÈNCIES
D’ÚS

Creació d’una comunitat virtual de persones amb Esclerosi Múltiple

Fundació Esclerosi Múltiple

Entitat associada a SinergiaTIC des del 2018, la Fundació Esclerosi Múltiple va nèixer al 1989 a Barcelona i és una de entitat privada sense ànim de lucre. Des de la Fundació treballen per aturar l’impacte de la malaltia a la vida de les persones amb esclerosi múltiple i al seu entorn.

La FEM gestiona de manera integral la seva base social mitjançant SinergiaCRM abastant, entre d’altres, àmbits com la inserció laboral, l’atenció dels professionals a les persones usuàries, la comunicació o la captació de fons – incloent-hi la reconeguda campanya “Mulla’t”.

La Margi Vilarrubia -responsable de Sistemes Informàtics- i la María José Díaz -coordinadora de Fundraising Digital- ens expliquen com han creat la Comunitat EM a la Fundació Esclerosi Múltiple.

PUNT DE PARTIDA

Inicialment, la Fundació ofereix dos entorns webs amb informació i perfil de visitants diferents. Al web de l’Observatori de l’Esclerosi Múltiple només s’hi publicava informació sobre la malaltia i no quedava clar que fos un web la Fundació Esclerosi Múltiple; d’altra banda, el web de la FEM contenia informació corporativa i sobre els serveis que la FEM ofereix per les persones amb EM, així com informació sobre les activitats que organitza l’entitat. Calia posar remei a aquesta dispersió de continguts i, fonamentalment, calia adequar els continguts que s’oferien als perfils dels visitants.

SOLUCIÓ ADOPTADA

El primer pas va ser fusionar les dues webs en una de sola. Per això, van integrar el web de l’Observatori de l’Esclerosi Múltiple dins el web de la FEM. Van crear un espai per la nova comunitat de pacients, on s’hi poden trobar articles divulgatius, cursos, fòrums i espais d’àrea privada.

El segon pas va ser desenvolupar i vincular la ComunitatEM amb SinergiaCRM. A través de l’API de SuiteCRM i la de WordPress s’ha aconseguit una integració entre tots dos entorns que fa que tot allò que es registra al web es traspassi al CRM i viceversa.

Des d’un entorn que la usuària fa servir de manera natural, pràcticament sense tenir la percepció d’haver entrat en un entorn “privat”, està rebent informació que pot ser genèrica o segmentada segons el seu perfil o l’ús que en fa, de la Comunitat. Alguns d’aquests continguts són fruit de la interacció amb els mòduls de Persones, Esdeveniments i Inscripcions del CRM. Cosa que permet, per exemple, que es visualitzin Activitats creades com a esdeveniment a SinergiaCRM o que, en voler fer la inscripció, l’usuària ja es trobi amb les seves dades personals carregades i sigui molt més senzill completar el procés.
 
Addicionalment, s’ha creat a SinergiaCRM un mòdul d’Interaccions on resta registrat tot allò que l’usuari fa a la ComunitatEM i que ha de servir per donar resposta més personalitzada a les usuàries i per analitzar l’ús que en fan d’aquests elements integrats.

Consulta l'experiència de la Fundació EM al webinar

Fer aquesta integració ens ha permès oferir una experiència més personalitzada als nostres usuaris i també fer un pas endavant en la nostra estratègia de marketing digital.

Margi Vilarrubia

Consulta més experiències de les entitats usuàries de SinergiaCRM